Makisushi med lax



style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">

En väldigt vanlig typ av sushi är den klassiska rullen, den så kallade makisushin. Man kan göra stora rullar eller man kan göra små. Enda skillnaden är hur många ark nori man använder sig av och hur mycket innehåll man väljer att lägga i mitten. Tillvägagångssättet är dock likadant varje gång.

För att göra en sushirulle med lax, en så kallad laxrulle, behöver du följande:

Ingredienser:

  • 2-3 ark nori
  • Ungefär två koppar sushiris
  • Ungefär 200 gram lax

Tillbehör:

  • En sushimatta att rulla med.

Tillvägagångssätt:

  1. Lägg ut noriarken med den sträva sidan uppåt. Så här gör du med alla typer av rullar sushi. Det är på den sträva sidan du lägger riset.
  2. Sprid ut ett lager sushiris ovanpå noriarket. Låt det vara ungefär en centimeter högt. Lämna en liten bit utan ris utmed ena långsidan. Ungefär som när man rullar egna cigaretter.
  3. Placera laxen som en sträng på andra långsidan, ungefär en centimeter in från kanten.
  4. Rulla ihop rullen
  5. Skär upp dem i lagom stora bitar, servera med soyasås.

Smaklig måltid!


style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">

Kommentarer inaktiverade.