Verktyg och utrustning för att göra sushistyle="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">


Med rätt verktyg kan man klara av det mesta. Den sanningen gäller även när man ska göra sushi. För att lyckas behöver du de rätta sushiverktygen. Vi har givetvis sammanställt en liten lista med de viktigaste verktygen. En del av verktygen går att köpa hos Kitchentime.se.

Hangiri

Hangiri är en träskål med platt botten som du använder dig av när du lagar sushiriset. Efter att du kokat riset lägger du det i hangirin och blandar i vinägern. Den platta botten gör det enklare att mixa i vinägerblandningen och träet gör att fukten dras ut och riset svalnar fortare. Har du ingen hangiri går det givetvis bra med vilken skål som helst, men låt inte dina japanska vänner komma på dig med en plastskål i köket bara.

Makisu

Makisu, rullmattan, använder du för att rulla sushirullarna. Det här är verkligen ett måste om du ska göra sushirullar. Att rulla sushi utan en rullmatta är som att grilla korv över öppen eld utan en bra korvpinne. Det blir kladdigt, dåligt och du kommer få ont i fingrarna. Lyckligtvis är makisun inte så dyr och du behöver bara en.

Om du köper en traditionell, av bambu, så se till att få tag på en makisu där bambupinnarna är runda på ena sidan och platta på den andra. De kostar lite mer men är betydligt lättare att använda.

Gör annars som professionella kockar och skaffa en makisu i silikon. De är lätta att använda och att rengöra. Makisu i silikon går att köpa hos Kitchentime.se.

Sushikniv

Fisk och sushi kräver en bra och vass kniv. När det är dags att skära upp sushirullarna vore det ju katastrofalt om du mosade dem med en slö kniv istället för att skära dem i perfekta skivor. Det är ingen slump att Japan är kända för sina vassa knivar, de behöver dem i sin matlagning. Se till att kniven är väldigt vass, du kommer behöva det när du ska skära lövtunna laxbitar. Sushi-kniv går också att köpa hos Kitchentime.se.

En riskokare

Nej, vi menar inte en japansk bil från 80-talet. Vi menar de fenomenala maskiner som gör riskokandet så snabbt, enkelt och smidigt som det ska vara på 2000-talet. Vi pratar om köksmaskinen riskokare. Det är inte ett måste men ska du göra stora mängder sushi kommer du bli glad över att ha investerat i en sån här:

Prisvärda riskokare kan du köpa hos vår partner Kitchentime.se.

Ätpinnar

Sushi ska ätas med pinnar. Om du tänkt äta sushin själv eller servera dina gäster behöver du införskaffa några ätpinnar. De ska helst vara av bambu men även andra material fungerar bra. Om du är alldeles för lat för att diska går det alldeles utmärkt att köra med engångspinnar. Det anses till och med, i vissa delar av Asien, vara den mest hygieniska varianten av pinnar.style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="1679132855"
data-ad-format="auto">

Kommentarer inaktiverade.