Nigirisushi



style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">

Nigirisushi är förmodligen den enklaste formen av sushi att göra. Den består av en boll sushiris som man lägger en skiva ingrediens ovanpå. Den klassiska laxsushin är av typen nigirisushi. Imponeringsfaktorn är inte lika hög som för sushirullar men den här typen av sushi är minst lika god.

Ingredienser:

  • En skål med sushiris
  • Tunna skivor fisk (eller någon annan ingrediens), ungefär 1 cm tjocka, 5 cm långa och 3 cm breda.
  • Wasabi

Hur du lagar:

Blöt dina händer i lite vatten och plocka upp en liten klump sushiris, ungefär 20 gram. Forma riset som en avlång korv. Inte för smal och inte för tjock. Detta är basen för din sushibit så botten får gärna vara lite platt så att den ligger stabilt. Sidorna och toppen kan med fördel vara lite runda.

Ta en skiva fisk (lax, tonfix eller något annat) och stryk på ett litet lager wasabi på ena sidan. Mängden wasabi kan jämföras med en ärtas storlek. Det här kommer att vara ditt klister som gör att fisken sitter ihop bättre med sushiriset.

Placera fiskbiten, med wasabin nedåt, på din lilla klump sushiris. Voila, din nigirisushi är färdig.

Lägg dina bitar på ett fat och servera med soyasås.

Smaklig måltid!


style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">

Kommentarer inaktiverade.