Hur man gör Wasabistyle="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">

Wasabi är den gröna starka geggan som krävs för att sushin ska bli riktigt god. Wasabin är en viktig ingrediens när du ska laga sushi. Dels ska du använda dig av lite Wasabi när du gör klassisk Nigirizushi med lax och dels behöver du ha en klick wasabi på talriken när du serverar.

Wasabi är en form av pepparrot. Det kallas även japansk pepparrot eller grön pepparrot. Wasabi-pastan som du har när du lagar sushi består av riven wasabi blandat med vatten. Antingen köper du en wasabirot och river den med ett oroshigane-rivjärn eller så köper du färdigt pulver från en asiatisk butik.

Det senare rekommenderas då det är lättare att använda, lagra och kommer i de flesta fall ge ett bättre resultat.

För att laga wasabismet behöver du med andra ord:

  1. Wasabipulver, som du köper på en välsorterad asiatisk butik
  2. En skål att blanda i, som du kan köpa på ikea
  3. Vatten, som du får ur din vattenkran
  4. Något att röra om med

Häll pulvret i skålen och häll sedan på vatten medan du rör om. Ha inte för mycket vatten, häll sakta tills du tycker att du har fått rätt konsistens. Det ska vara smetigt utan att vara rinnigt. Lite som leverpastej. När du tycker att du fått rätt konsistens lägger du på ett lock på skålen, t.ex. en tunn plastfilm. Vänta sedan i ca 10 minuter. Det går nu att servera.

En vanlig myt kring Wasabi är att tjejer gillar killar som klarar av att göra machogrejer, som att äta stora bitar Wasabi utan att börja gråta. Det är sant att många tjejer faller för manliga bad boys som går sin egen väg och inte böjer sig för samhällets normer. Det är dock osäkert om det räcker med att förstöra sina smaklökar med det gröna giftet för att få föra sina gener vidare. Förmodligen krävs det mer än så, som humor, vänlighet och ett knippe blommor. En sak är dock säker, du kan inte lära dig hur kvinnor fungerar genom att läsa på internetsajter som handlar om mat.


style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-8746113088389880"
data-ad-slot="4632599253">

Kommentarer inaktiverade.